Csuklókaros napellenzők

A csuklókaros napellenzők a kültéri ponyvás árnyékolók legsokoldalúbb és legismertebb megoldásai.

 • Nyitott napellenzők

  A ponyvás árnyékolók alapmodelljeként a nyitott napellenzők akkor ideálisak, ha a termék telepítése fedett helyre, eresz vagy tető alá történik, ami megvédi őket a nedvességtől.

  Részletek Arrow
 • Féltokozott napellenzők

  A féltokozott napellenzők a részleges tokszerkezet miatt már olyan helyre is telepíthetők, ahol eső éri az árnyékolót, de a kosztól és az oldalirányú nedvességtől ez sem nyújt védelmet.

  Részletek Arrow
 • Tokozott napellenzők

  A tokozott napellenzők zárt állapotban szinte hermetikusan képesek megóvni az árnyékolókat az esőtől és a kosztól egyaránt, így a tokszerkezet tekintetében prémium szintet kínálnak.

  Részletek Arrow

Csuklókaros napellenzők ismertető

Amennyiben otthonunk rendelkezik saját terasszal vagy erkéllyel, de az nem árnyékos oldalra esik, vagyis a mindennapok jelentős részében napsütésnek van kitéve, azonban nem tudjuk, vagy nem akarjuk fix tetőszerkezettel lefedni, akkor az egyik legjobb árnyékolási megoldást a csuklókaros napellenző jelenti. Ez a rendkívül sokoldalú megoldás a ponyvás árnyékolók közül az egyik legjobb ár-érték arányt kínálja, méghozzá maximális testre szabhatóság, ezáltal szabad méretezés, színezhetőség, motorizálás, valamint automatizálás társaságában.

Csuklókaros referencia

A hagyományos csuklókaros napellenzőket alapvetően három alcsoportra oszthatjuk a tokszerkezet tekintetében, így beszélhetünk:

 • nyitott;
 • féltokozott;
 • és tokozott típusokról.

A nyitott csuklókaros napellenzők közé azokat a ponyvás árnyékolókat soroljuk, melyek a mozgatáshoz szükséges vázszerkezetet leszámítva semmilyen kiegészítő tokszerkezettel nem rendelkeznek. Ezek mondhatni az alapmodellek, melyek akkor ideálisak, ha a terméket meg tudjuk óvni az időjárás viszontagságaitól, és telepítése is valamilyen fedett helyre, például födém vagy eresz alá történik.

Csuklókaros referencia

A féltokozott napellenzők egy kicsit már magasabb szintet képviselnek, mint a nyitott rendszerek, aminek az oka nem más, minthogy részleges tokozásuk jóvoltából több oldalról is védve vannak az időjárás hatásaitól. Zárt állapotban a ponyvát és a tengelyt ugyanis legalább felülről óvja egy tartós alumínium szerkezet, tehát olyan helyre is szerelhető, ahol felülről kisebb eső, esetleg hó érheti a terméket.

Csuklókaros referencia

A tokozott napellenzők ezzel szemben mondhatni a legmagasabb szintet kínálják a ponyvás árnyékolók védelmének tekintetében, lévén egy masszív tokszerkezet minden irányból képes megvédeni a textilt és a tengelyt is az időjárás hatásaitól. Ez a legbiztonságosabb konstrukció mindközül, lévén becsukva szinte hermetikusan képes lezárni az árnyékolót, amivel mindentől, a nedvességtől és a kosztól is meg tudjuk védeni az árnyékolót.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium napellenzőink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow