Ilyen esetben ideálisak a féltokozott napellenzők

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a napellenzőről. A folyamatosan növekedő napellenző kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

Ha kizárólag a tokszerkezet szintjén keressük a különbségeket, akkor a csuklókaros napellenzőket alapvetően három kategóriára oszthatjuk fel, így beszélhetünk nyitott, féltokozott és tokozott típusokról, melyek között gyakran jelentős különbséget találhatunk a megjelenés és az árcédula tekintetében egyaránt. Megjelenésük, működési elvük vagy éppen tartósságuk tekintetében a három napellenzőt ugyan nehéz megkülönböztetni egymástól, de ennek ellenére is vannak olyan specializált tulajdonságok, melyek ismerete elengedhetetlen ahhoz, hogy biztosak legyünk benne: nekünk egy féltokozott napellenzőre van szükségünk. Ezeket a sokak számára talán jelentéktelen, de a választás szempontjából kiemelkedően fontos tulajdonságokat vettük sorra az alábbiakban.

Mit nevezünk féltokozott napellenzőnek?

A féltokozott napellenzőnek már önmagában a neve is megmutatja, hogy hová tartozik, lévén egy olyan csuklókaros megoldásra felépülő ponyvás árnyékolóról van szó, ami tökéletes átmenetet képez a nyitott- és a tokozott típusok között. Pontosabban ez annyit jelent, hogy a napellenző ilyenkor már rendelkezik némi tokszerkezettel, azonban teljesen zárt állapotában még nem védi minden oldalról masszív, színezhető alumíniumkazetta, rendszerint csak felülről kap takarást a két csuklókar, illetve a ponyva, azonban a kosztól vagy az időjárás egyes hatásaitól – például a nagy melegtől vagy a nagy hidegtől – ez a megoldás nem nyújt védelmet.

Ilyen esetben ideálisak a féltokozott napellenzők

Hová ideális választás egy féltokozott napellenző?

Míg a nyitott rendszerrel rendelkező napellenzők csak és kizárólag zártabb helyre, eresz vagy tetőnyúlvány alá rögzíthetők a védtelenségük miatt, addig a féltokozott napellenzőket ideális körülmények között akár már homlokzaton is alkalmazhatjuk. Természetesen eresz alatt is telepíthetők, ha nekünk esztétikailag jobban tetszik a színezhető kazetták miatt, hiszen tény és való, hogy a féltokozott kialakítás ebből a szempontból több lehetőségekkel kecsegtet. Mivel a kosztól vagy az oldalirányú esőtől azért ez a megoldás sem nyújt maximális biztonságot, ha lehetőség van rá, mindig legalább részben fedett helyre ajánlott a felszerelése, de a lehetőségek tárháza itt már azért sokkal nagyobb.

Milyen általános tulajdonságai vannak a féltokozott napellenzőnek?

Mivel a féltokozott kialakítású napellenzők csak a külső kazettaszerkezet tekintetében különböznek a nyitott és tokozott megoldásoktól, ezért tulajdonságaik tekintetében ugyanaz mondható el róluk, mint bármelyik másik prémium kategóriás csuklókaros ponyvás árnyékolóról. Ennek megfelelően az impregnált textil nemcsak változatos színekben kérhető, hanem kimagasló tartóssággal és vízállósággal is kecsegtet, miközben az UV-szűrés tekintetében sem vall kudarcot. Kialakításának hála képes visszaverni a káros napsugarakat, aminek jóvoltából maximális biztonságot kínál az árnyékoló alatt pihenőknek.

Mindemellett a féltokozott napellenzőket is lehetőségünk nyílik működtetni hajtókarral, avagy kézi erővel, illetve elektromotor által, aminek jóvoltából egyetlen gombnyomással mozgásra tudjuk bírni a csuklókarokat, ezáltal pedig a ponyvát. Az elektromos kialakítás természetesen minden esetben plusz költségekkel jár együtt, hiszen el kell vezetni az árnyékolóhoz az elektromos hálózatot, másrészt a tengelybe kerülő elektromotor is pénzbe kerül, azonban az a kényelem, amit ezzel kapunk, gyakorlatilag megfizethetetlen. Sőt mi több, a motorizálás lehetőséget biztosít arra, hogy intelligens árnyékolóvá alakítsuk napellenzőnket, amihez további eszközökre egészen pontosan néhány speciális szenzorra lesz szükségünk.

A különböző szél- és fényérzékelők lehetőséget biztosítanak arra, hogy napellenzőink önműködő kialakítást kaphassanak, ami főleg veszélyes időjárási helyzetekben kifejezetten hasznos lehet. Egy hirtelen kerekedő szélviharban vagy zivatar idején ugyanis a ponyvás árnyékolók vitorlaként funkcionálnak, ezáltal akár még a homlokzatban is kárt tehetnek, de ha a szenzorok időben érzékelik a bajt, akkor még azelőtt biztonságba húzzák a textilt és a csuklókarokat mindenféle külső beavatkozás nélkül, hogy valami sérülés történne.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium napellenzőink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow