A tokozott napellenző, mint a csuklókaros megoldások legmagasabb szintje

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a napellenzőről. A folyamatosan növekedő napellenző kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

A prémium kategóriás modern napellenzőket alapvetően három típusba sorolhatjuk a tokszerkezet függvényében, ezáltal léteznek nyitott, féltokozott és tokozott megoldások. Bármelyik alternatívával is szemeznénk, nagyon fontos előzetesen megállapítani, hogy ezek a megjelenésük mellett az árcédula tekintetében is különbözhetnek egymástól. Ha a legtöbbet és a legjobbat szeretnénk otthonunkra az árnyékolás tekintetében, akkor a tokozott napellenzőkben természetesen nem csalódunk majd, azonban csak azért megvásárolni valamit, mert az kategóriájának a legjobbja, nem mindig okos választás. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy az alábbiakban egy kicsit alaposabban is áttekintjük a tokozott napellenzők sajátosságait, hiszen a vásárlás előtt elengedhetetlen megismernünk a termékkategóriát.

A tokozott napellenző, mint a csuklókaros megoldások legmagasabb szintje

Mit nevezünk tokozott napellenzőnek?

A tokozott napellenző a csuklókaros megoldások legfelsőbb szintjét képviseli, ami azt jelenti, hogy egy olyan ponyvás árnyékolóról beszélünk, mely külön alumíniumkazettával biztosítja a magasabb szintű esztétika mellett a kimagaslóbb tartósságot. A legnagyobb előnye, hogy ezzel a zárt szerkezettel teljesen csukott állapotban minden oldalról, felülről és alulról egyaránt maximális védelmet nyújthatunk az árnyékoló összes elemének, ezáltal a csuklókaroknak és a ponyváknak egyaránt. A magasabb szintű biztonság mellett azért közkedvelt típus még, mert a színezhető tokszerkezet képes feldobni zárt állapotban is otthonunk megjelenését, de szükség esetén maximálisan hozzáilleszthető a homlokzat színéhez annak érdekében, hogy a használaton kívüli időszakban szinte fel se tűnjön a jelenléte.

Hová ideális választás egy tokozott napellenző?

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a tokozott napellenzők szinte bárhová felszerelhetők, mely ideális környezet egy ilyen ponyvás árnyékoló számára. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a zárt tokszerkezetnek köszönhetően nincs szükség arra, hogy a napellenzőket erkély, eresz vagy tető alá szereljük, hiszen a kazetta majdhogynem hermetikusan képes elzárni a külvilágtól a csuklókarokat, a ponyvát és az egyéb alkatrészeket. Különösen előnyös ez a megoldás abban az esetben, ha homlokzatra szerelnénk motorizált napellenzőt, hiszen az esőtől, a hótól vagy a kosztól ez az egyetlen megoldás képes maximális védelmet biztosítani az érzékeny elektromotornak, illetve a kapcsolódó alkatrészeknek, hogy éveken, sőt akár évtizedeken át megbízható kiegészítői maradjanak otthonunknak.

A tokozott napellenző, mint a csuklókaros megoldások legmagasabb szintje

Milyen általános tulajdonságai vannak a tokozott napellenzőnek?

A biztonságosabb kialakítás mellett a tokozott napellenzők az árnyékolási tulajdonságok tekintetében semmiféle különbséget sem vonultatnak fel a nyitott vagy a féltokozott kialakítással rendelkező megoldásokkal szemben. Ennek megfelelően a prémium kategóriát erősítő termékek erős, szálanként impregnált ponyvával büszkélkedhetnek, melyek nemcsak rendkívül tartósak, hanem vízállóak, sőt az UV-sugárzás sem tud bennük kárt tenni. Hovatovább ezeket a káros napsugarakat jelentős mértékben megszűrik, így akár a legmelegebb nyári időszakban is képesek biztonságos árnyékot biztosítani azoknak, akik a szabad levegőn pihennének.

Mint minden csuklókaros napellenző, úgy természetesen a tokozott típus esetében is lehetőségünk nyílik a hajtókaros megoldások mellett elektromos kialakítást kérni a mozgathatóság tekintetében. A motorizált napellenzők bár extra költségekkel járnak a kialakításkor, azonban cserébe rendkívüli kényelmet kapunk tőlük, hiszen akár a belső helyiségekből is lehetőségünk nyílik a ponyvát egyetlen gombnyomással irányítani.

Sőt mi több, az elektromos kialakítás megnyitja az utat az okos árnyékolók világa felé, hiszen különféle szenzorokkal, így fény- vagy szélérzékelőkkel beállíthatjuk őket, hogy dinamikusan, önműködő jelleggel reagáljanak az időjárás változásaira még akkor is, ha nem vagyunk otthon. Ez különösen a nyári szezonban óriási biztonságot tud adni egy hirtelen jött vihar esetén, hiszen a nagy szél ilyenkor könnyen megrongálhatja a vitorlaként működő napellenzőt, de az automatizált jelleg miatt a szenzorok időben felismerik a bajt, és biztonságba húzzák a teljes szerkezetet, még mielőtt kár keletkezne benne. Mindez természetesen csak egyetlen példa a számtalan lehetőség közül, amit az automatizálással elérhetünk!

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium napellenzőink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow