Mindent a nyitott napellenzőkről

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a napellenzőről. A folyamatosan növekedő napellenző kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

A csuklókaros napellenzőket alapvetően három nagy csoportba sorolhatjuk a tokszerkezet tekintetében, így beszélhetünk nyitott, féltokozott és tokozott kialakítású típusokról, melyek nemcsak a megjelenés vagy az általános tartósság, hanem természetesen az árcédula tekintetében is jelentősen különböznek egymástól. A három közül általában a nyitott megoldásokon gondolkoznak a legtöbben, hiszen az ár tekintetében ez a leginkább elérhető, azonban mint a legtöbb árnyékoló esetében általában, úgy itt sem az árcédula az egyetlen, ami a döntés tekintetében befolyásoló tényező. Emiatt érdemes alaposabban is megismerkedni a nyitott megoldású napellenzőkkel, hiszen rengeteg olyan apróságot lehet kis túlzással szájba rágott formában megismerni a vásárlás előtt, melyek alapvetően meghatározzák a döntést.

Mit nevezünk nyitott napellenzőnek?

A nyitott napellenző egy olyan csuklókaros megoldással mozgatható ponyvás árnyékoló, melyhez nem tartozik külön alumíniumkazetta, ami azt a célt szolgálja, hogy minden oldalról, de legalább fentről, az esőtől és a napsugárzástól behúzott állapotban megóvja a szerkezetet, illetve a textilt. A nyitott szerkezet ellenére a termék ugyanolyan árnyékolási teljesítményt nyújt, mint a többi társa, sőt a tartósság és a színezhetőség tekintetében sem kell tőle kompromisszumokra számítanunk, különbséget valóban csak a tokszerkezet részleges hiányában kell keresnünk.

Mindent a nyitott napellenzőkről

Hová ideális választás egy nyitott napellenző?

Mivel a nyitott napellenzőket nem védi külön kazetta az időjárás hatásaitól, a gyártói ajánlás alapján érdemes őket eresz vagy tetőnyúlvány alá szerelni, de például a panelezett erkélyeknél a plafonszerkezetre történő erősítés is ideális. A lényeg, hogy a nyitott kialakítás miatt legalább az esőtől, és ezáltal a hótól meg tudjuk óvni a szerkezetet, hiszen hiába tekercseljük fel, sem a ponyvát, sem a csuklókarokat nem védi semmi ezektől. Ha semmiképpen sem tudjuk fedett vagy védett helyre tenni a nyitott napellenzőt, részleges alternatíva lehet – a féltokozott vagy tokozott megoldások választása mellett – néhány modellnél egy kapcsolódó alumíniumlemez felszerelése, mely legalább az eső ellen védelmet biztosíthat, bár nem olyan hatékony formában, mint egy direkt kazettarendszer.

Milyen általános tulajdonságai vannak a nyitott napellenzőnek?

Mint fentebb már említettük, a nyitott napellenzők általános tulajdonságai tökéletesen megegyeznek a féltokozott vagy tokozott típusok sajátosságaival. Ez azt jelenti, hogy egy olyan prémium kategóriás ponyvás árnyékolóról beszélünk, melynek impregnált kialakítása nemcsak elképesztő tartósságot és vízállóságot garantál, de mindemellett az UV-szűrés tekintetében is kiváló teljesítményt nyújt. A káros sugarak visszaverésével ugyanis biztonságos pihenést kínál az árnyékoló alatt, miközben a tartós szerkezetet lehetőségünk nyílik modelltől függően kézi erővel, vagy elektromos hajtás esetén gombnyomásra is mozgatni.

A legtöbb csuklókaros napellenzőhöz hasonlóan ugyanis a nyitott kialakítású modelleket egyaránt lehetőségünk nyílik hajtókarral mozgatni, de a tengelybe építhető elektromotorral magasabbra emelhetjük a kényelem szintjét, hiszen ilyenkor egy távirányítóval, gyakorlatilag gombnyomással gondoskodhatunk a nyitásról és a zárásról. Bár a motorizálás nyilván plusz költségekkel és munkálatokkal jár – eleve szükség lesz a motor működtetéséhez elektromos áramra –, de egyben megnyitja a lehetőséget az automatizálás felé, amivel egy hihetetlenül modern okos árnyékolót kaphatunk. Az önműködő jelleg lényege, hogy a napellenző motorjához különféle intelligens szenzorok, szél- és fényérzékelők csatlakozhatnak, melyek az időjárás változására reagálva még akkor is biztonságba tudják húzni az árnyékolót, ha mi esetleg nem tartózkodunk otthon.

Mindent a nyitott napellenzőkről

Ez egy hirtelen kerekedő nyári zivatar esetén különösen hasznos lehet, hiszen bár a nyitott napellenző minden eleme rendkívül tartós, de a túl nagy szél vagy a jégeső akár komoly károkat is előidézhet benne – hiszen ilyenkor vitorlaként működhet –, de ha az érzékelők felismerik a közelgő bajt, akkor maguktól intézkednek, így nekünk nem kell az árnyékoló, illetve otthonunk épsége miatt aggódnunk.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium napellenzőink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow