Stílusos takarás a csuklókaros napellenző alatt? Az oldalárnyékoló lesz a jó megoldás!

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a napellenzőről. A folyamatosan növekedő napellenző kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

Rengeteg esetben találkozunk olyan, főként déli és nyugati fekvésű teraszokkal, melyeknél sok problémát okoz a lemenő Nap utolsó fénye is, hiszen főként a nyári szezonban még ezek is nagyon erős sugarak lehetnek, melyek megégethetik a bőrt, de alapvetően ronthatják hőérzetünket a késő délutáni vagy koraesti pihenéskor. Az ilyen környezetben a csuklókaros napellenző önmagában általában nem elegendő, hiszen bár a legmelegebb órákban teljes protekciót nyújt az alatta pihenők számára, azonban az említett kései órákon elkélhet számára némi segítség.

Stílusos takarás a csuklókaros napellenző alatt? Az oldalárnyékoló lesz a jó megoldás!

Ezt sokan a kert kialakításával, mások egyszerű térelválasztókkal oldják meg, de ha szétnézünk az árnyékolástechnikai piacon, akkor is találunk néhány hatékony alternatívát a probléma elhárítására. Amennyiben teraszunk olyan kialakítással rendelkezik – például két fa- vagy téglaoszlop található a nyugati oldalon –, akkor a függőleges textil árnyékoló nagyszerű és kompromisszumos megoldást jelenthet, ugyanakkor a tapasztalatok azt mutatják, hogy a napellenzős kiülőkön általában nincs ilyen alternatíva.

Ilyenkor sem kell azonban kétségbe esni, hiszen léteznek a csuklókaros napellenzőknek különféle kiegészítői, mint amilyen a Bora oldalárnyékoló, amit lehetőség van önmagában is szerelni, ideális kialakítás esetén pedig akár teljesen zárhatják azt az oldalt, ahonnan bizonyos időszakokban kellemetlenséget okozhat a kései napfény. Hogy mit kell tudni az oldalárnyékolókról?

Rendkívül egyedi kialakítás

Ami legelőször szembetűnik az oldalárnyékolók láttán, hogy kifejezetten egyedi megjelenéssel rendelkeznek, ezáltal nehéz elsőre megmondani róluk, hogy milyen célt szolgálnak, vagy egyáltalán miként működnek. Természetesen megoldásuk nem forradalmi, egészen hasonlóak például a rugós szúnyoghálókhoz, hiszen itt is manuális mozgatásról beszélünk, miközben magát a ponyvát egy erős szerkezet tartja folyamatosan feszesen, a végén egy kis fogantyúval, ami nemcsak a mozgatás során nyújt segítséget, hanem a szerkezet rögzítésében is.

Stílusos takarás a csuklókaros napellenző alatt? Az oldalárnyékoló lesz a jó megoldás!

A termék rögzíthető padlóhoz vagy falszerkezethez is megfelelő dübelekkel és vastag csavarokkal, ami rendkívül fontos, hiszen az árnyékoló lelke a két szélső oszloppáros, melyek között a kifeszített textil biztosítja a megfelelő árnyékolást, illetve betekintés elleni védelmet – amennyiben ez szükséges. Egyediségét ráadásul méretével is fokozhatjuk, hiszen akár 2 méteres magasságig felnyúlhat az árnyékoló tényleges felülete, az egész szerkezet pedig maximum 4 méter széles lehet.

Sokszínű megoldás

Méghozzá szó szerint! Az oldalárnyékolók ugyanúgy színezhetők, mint a legtöbb tartós kültéri árnyékoló, ezáltal könnyedén hozzáigazíthatjuk majd otthonunk, vagy a meglévő csuklókaros napellenző megjelenéséhez. Fontos, hogy nemcsak a ponyva színét variálhatjuk – sőt mi több, ezen a téren nyújt több lehetőséget a termék –, hanem a masszív szerelvényeket szintén lehetőségünk nyílik az igényeinkhez igazítani, noha ezt egy lényegesen szűkösebb színskálából.

Nem csak árnyékolóként ideális

Sőt mi több, fogalmazzunk úgy, hogy az oldalárnyékolókat legalább olyan gyakran kérik a magánélet védelmének biztosítása miatt, mint ahányszor a napsugarak távoltartását szeretnék biztosítani velük. Nem véletlenül, hiszen a legtöbb napellenzőhöz hasonlóan ez is képes távol tartani a kíváncsi tekinteteket, és bár ennek természetesen meglesz az ára – lévén a panorámánk korlátozva lesz –, ugyanakkor cserébe akár a nap minden órájában biztonságosan élvezhetjük a friss levegő által nyújtott pihenést. Egyedül a nagy szélre kell odafigyelnünk, hiszen ezen a téren nem rendelkezik túl nagy ellenálló képességgel a termék.

Térelválasztó elemként sem utolsó

Noha a kényelem tekintetében van némi megkötés az oldalárnyékolók kapcsán, hiszen kizárólag manuálisan működtethetők, ugyanakkor felhasználási sokszínűségük ezt gyakran feledtetni tudja velünk. Az árnyékolás és a magánélet megóvása mellett, vagy talán inkább miatt ugyanis ezek a termékek képesek térelválasztó elemként is funkcionálni. A maximum 2 méteres magasságuk és a 4 méteres szélességük ugyanis tökéletessé teszi őket arra, hogy egy mozgatható falrendszerként tekintsünk rájuk, ami osztott erkélyek, teraszok vagy rossz elhelyezkedésű kiülők esetében rendhagyó lehetőség.

Képzeljük el például, hogy adott egy terasz – ami lehet akár egy vendéglátó helyiség szabadtéri részlege is –, mely olyan szerencsétlen kialakítású, hogy sem növényekkel, sem más módon nem lehet elkeríteni az egyik oldalát az utcafronttól. Az oldalárnyékoló ebben az esetben gyors és kompromisszummentes, hovatovább könnyedén mobilizálható kialakítást tesz lehetővé, ha pedig nyugati oldalon helyezkedik el, az árnyékolással nemcsak a vendégek vagy az ott pihenők diszkrécióját és nyugalmát biztosítja, hanem a komfortérzetet is növeli.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium napellenzőink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow