Oldalirányú árnyékolás napellenzővel? A függőleges textil árnyékoló lesz a jó választás!

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a napellenzőről. A folyamatosan növekedő napellenző kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

A csuklókaros napellenzők bár rendkívül esztétikus, sokoldalú, tartós és hatékony megoldásnak tekinthetők abban az esetben, ha egy terasz árnyékolásáról van szó, azonban főként a nyugati fekvésű helyiségeknél, kiülőknél vagy erkélyeknél gyakran nem elegendőek. A nyári időszakban ugyanis ilyenkor a Nap olyan szögben éri ezeket a kültéri vagy beltéri helyiségeket, hogy elengedhetetlen lesz gondoskodni az oldalirányú fényzárásról. Ezt a csuklókaros megoldásokhoz hasonló minőségben a függőleges textil árnyékolókkal érhetjük el a legkönnyebben!

Oldalirányú árnyékolás napellenzővel? A függőleges textil árnyékoló lesz a jó választás!

Ennek az oka, hogy bár ezeket az árnyékolókat úgy kell elképzelni, mint a páratlanul masszív és tartós kültéri rolettákat, miután azonban ugyanolyan textilből készülnek, mint egy csuklókaros napellenző, ezért mind a megjelenés, mind a színválasztás, mind a hatékonyság tekintetében tökéletes összhatásra számíthatunk ettől a párosítástól. Hogy milyen lehetőségeink vannak, ha függőleges textil árnyékolóban gondolkodunk?

Teraszra vagy nyílászáróra

Az egyik legnagyobb pozitívum, ami a függőleges textil árnyékolók kapcsán mindenképpen szóba jöhet, az a sokoldalúság, ezáltal nincs annyira behatárolva a felhasználási körük, mint a csuklókaros nagytestvéreknek. Amennyiben szeretnénk, tökéletesen helyt állnak egy teraszon vagy egy erkélyen is, csak oda kell figyelni a szélvédelemre, hiszen ezek a gyakran nagyméretű vásznak vitorlaként funkcionálnak, ezáltal rendkívül lényeges állandó felügyelet mellett használni őket. Kivételt képez ez alól az automatizált kialakítás, de erről később!

Noha a nyílászárókon a redőnyök és a zsaluziák a közkedvelt megoldások, azonban a függőleges kialakítású textilárnyékolók ezeken a helyeken sem vallanak szégyent. Bár a szigetelésben nem segítenek, a napsugarakat azonban hatékonyan képesek távol tartani otthonunktól, sőt a betekintés ellen is védelmet nyújtanak, részben pedig még a rovaroktól is megóvják lakásunkat – szúnyoghálóval kombinálva érhető el csak maximális hatás –, ezáltal egy igazi nyári árnyékolónak tekinthetők, ennek a tulajdonságnak minden előnyével és esetleges hátrányával.

Tokkal és tok nélkül

Hogy milyen sokoldalú megoldásra lelhetünk a függőleges textil árnyékolókban, azt színezhetőségük és változatos méretválasztékuk mellett már az is megmutatja, hogy tokkal és tok nélkül egyaránt kérhetők. Bár a legolcsóbbak értelemszerűen a szabadon álló súlyozott modellek, azonban ezek többsége inkább beltéri szerelésre javasolt a kisebb szélhatás miatt. Amennyiben nyílászáró elé vagy teraszra tennénk ilyen tok nélküli típust, gondoskodjunk a megfelelő vízvédelemről – eső és hó ne érje a ponyvát –, valamint válasszunk fémhuzallal biztosított megoldást, mely még mindig olcsóbb, mint a tokozott alternatíva, ellenben sokkal biztonságosabb a szélvédelem tekintetében.

Természetesen a non plus ultra kategóriát a tokozott megoldások adják a függőleges textil árnyékolók esetében. A redőnyökhöz hasonló masszív fémtokjukkal magabiztosan rögzíthetők nyílászárókra és más szerkezetekre, sokkal nagyobb szélvédelmet kínálnak, miközben olyan helyre is telepíthetők, ahol a ponyvát semmi nem védi az időjárás hatásaitól, hiszen feltekerés után egy kis kazetta gondoskodik a vízállóságról az aktív használaton kívüli időszakban, vagy a nagyobb viharok esetén.

Oldalirányú árnyékolás napellenzővel? A függőleges textil árnyékoló lesz a jó választás!

Kintre és bentre egyaránt

Bár ebben a kategóriában rengeteg az átfedés – tehát ugyanazok a termékek kint és bent egyaránt alkalmazhatók –, mégis rendkívül fontos, hogy elkülönítsük egymástól a kültéri- és beltéri típusokat. Noha kinti használatra is kérhető gyengébb felépítés, és bentre is szerelhető erősebb, tokszerkezetben futó árnyékoló, a gyártók nem véletlenül különböztetik meg egymástól őket. Fontos kiemelni ugyanakkor, hogy míg kinti szerelés esetén az átmeneti évszakokban, de főleg télen nem sok hasznuk van a függőleges textil árnyékolóknak, addig beltéri kialakítás mellett egy kellemes megjelenésű sötétítőfüggönyként funkcionálhatnak a fűtési szezon alatt, miközben ideális színválasztás mellett növelhetik otthonunk esztétikai értékét.

Akár motorizálva és automatizálva is

A meghajtás tekintetében a kérdéses árnyékolókat kézzel és elektromotorral egyaránt működtethetjük. Bár nem mindegyik alkalmas a motorizálásra, azonban érdemes megfontolni ennek a kialakítását, hiszen tény és való, hogy plusz költségekkel jár együtt, hovatovább több szerelést, átalakítást és beállítást igényel, azonban a távirányítóval működtethető ponyva kimagasló kényelemmel kecsegtet, sőt mi több, lehetőséget biztosít az automatizálásra is. Ennek jóvoltából speciális szenzorok csatlakoznak az elektromotorhoz, melyek érzékelhetik az időjárás vagy a napszakok állását, és dinamikusan ehhez állíthatják az árnyékoló helyzetét, tehát egy még komfortosabb, még biztonságosabb megoldást kapunk, amit végső soron akár egy okos otthon rendszerével is hatékonyan kombinálhatunk.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium napellenzőink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow