Mindent az elektromos napellenzők működtetési lehetőségeiről

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a napellenzőről. A folyamatosan növekedő napellenző kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

Ahogyan mindennapi használati tárgyainkat, úgy természetesen árnyékolástechnikai eszközeinket is teljesen behálózták már az elektromos megoldások, így ma már egyáltalán nem meglepő vagy különleges, ha egy redőny vagy egy zsaluzia ilyen kialakítást kap, de a napellenzők terén szintén egyre gyakoribb a motorizálás. Ennek az oka leginkább abban keresendő, hogy az elektromos mozgatás sokkal kényelmesebb alternatívát kínál főként a nagyobb méretű ponyvás árnyékolók működtetésére, miközben az egyszerűség és a könnyedség egyaránt fontos kritériumnak tekinthetők.

Mindent az elektromos napellenzők működtetési lehetőségeiről

Ez azonban még messze nem minden! Egy elektromos napellenző ugyanis az elhangzottakon felül lehetőséget kínál nekünk az automatizált okos megoldások alkalmazására, melyek önmagukban, valamint okosotthonok kapcsolt rendszereiként egyaránt kitűnően megállják a helyüket. Rengetegen azért tartanak a motorizált napellenzők kiépítésétől, mert újdonságnak tekintik őket – holott már évtizedek óta elérhető és megbízható technológiáról van szó –, és még mindig jobban bíznak a manuális megoldásokban, holott a lakásban körülnézve ma már szinte csak olyan eszközöket találunk, melyek működéséhez elektromosságra van szükség. Sokan a mozgatási lehetőségekkel sincsenek teljesen tisztában – ami szintén visszatartó erőt jelenthet –, éppen ezért most úgy döntöttünk, hogy összegyűjtjük azokat az alternatívákat, melyek egy elektromos napellenző működtetésekor szóba jöhetnek.

Falikapcsolós működtetés

Bár nem nevezhetnénk éppen aktuális vagy modern megoldásnak, azonban még mindig sok helyen találkozhatunk falikapcsolós kialakítással egy elektromos napellenző tekintetében. Ilyen esetekben az árnyékoló működtetése és mozgatása egy kicsit sem tekinthető komplikáltabbnak például a lámpák felkapcsolásánál, ezáltal egy villanyszerelő segítségével mindössze azt kell kialakítani, hogy az elektromotor és a kapcsoló közvetlen összeköttetésben álljanak egymással. A működtetéskor az egyik kapcsolószárny általában a ponyva kiengedését, a másik pedig a visszahúzását aktiválja, ezáltal pontosan olyan aprólékosan, nem mellesleg könnyedén tudjuk finomítani az árnyékoló állását, mint egy hajtókarral. Bár a manuális kialakításhoz mérten kényelmesebb és egyszerűbb alternatíva, de ma már azért lényegesen modernebb megoldásokkal is találkozhatunk.

Távirányítós működtetés

Ilyen alternatíva például a rendkívül népszerű távirányítós működtetés, amikor vezeték nélküli kapcsolaton keresztül tudjuk a kanapén ülve vagy az ágyban fekve mozgatni a napellenző csuklókarjait. A kényelem szempontjából ez már határozottan a legmagasabb szintet képviseli, miközben a fejlett technológiának hála rendkívüli hatékonyság és egyszerűség lesz a jellemző. Amennyiben tehát volt már dolgunk korábban valamilyen távirányítós eszközzel, például televízióval vagy egy CD/DVD lejátszóval, akkor az elektromos napellenző működtetése biztosan nem okoz majd nekünk problémát. Ennek köszönhetően a működtetést könnyedén elsajátíthatják a gyerekek és az idősebbek is, miközben ma már ez a kialakítás sem megfizethetetlen, éppen ellenkezőleg: alig jelent nagyobb kiadást egy manuális megoldáshoz viszonyítva.

Okostelefonos működtetés

Az okostelefonos mozgatás részben már az automatizáláshoz kapcsolódik, de valójában inkább a távirányítású kialakítás továbbfejlesztett változatának nevezhető, amikor egy a készülékünkre telepített applikáció segítségével mozgatjuk a ponyvát. Ugyanolyan kényelmes és egyszerű, mint a távirányítós alternatíva, de sokak számára még kényelmesebb, hiszen a telefon rendszerint mindig a kezünk ügyében van. A kialakításhoz megfelelő elektromotorra, valamint a lakásban megtalálható vezeték nélküli kapcsolatra lesz szükség, melyen keresztül az okostelefonon küldött jelet eljuttathatjuk a redőnymotorhoz. Egy ilyen rendszer kapcsán fontos kiemelni, hogy az árnyékolók akár távolról is kalibrálhatók lesznek, így akár a munkahelyen legyünk, akár a nyaralásunkat töltsük, ha van internet a telefonunkon, az applikációval akár több ezer kilométer távolságból is mozgásra bírhatjuk napellenzőnket, ami a tartósság és a biztonság tekintetében kifejezetten lényeges lehet.

Automatizált működtetés

Az automatizált működtetés egy kicsit kakukktojásnak tekinthető, hiszen ilyenkor nem közvetlen mozgatásról beszélünk, sokkal inkább közvetettről, hiszen az alapokat egy elektromos napellenző, valamint a hozzá kapcsolódó érzékelők biztosítják. Az árnyékolót egy időzítővel, netán szél- és fényérzékelővel kiegészítve lehetőségünk nyílik önműködésre bírni, így az igényeinkhez és az időjáráshoz igazítani működését. Folyamatos finomhangolás, automatikus reggeli kiengedés és esti visszahúzás, eső- vagy szélérzékelés, a lehetőségeink tárháza óriási, arról nem is beszélve, hogy a rendszer működőképes lehet önmagában, de akár okosotthonunkhoz egyaránt hozzáigazítható, amivel befolyásolhatja például a hőszigetelés mértékét.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium napellenzőink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow