Mik azok a ZIP árnyékolók, és milyen előnyökkel rendelkeznek?

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a napellenzőről. A folyamatosan növekedő napellenző kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

A ZIP árnyékolókat bár különálló termékkategóriaként kezeljük, aki azonban csak felületesen ismerkedik a napellenzők közé sorolható megoldásokkal, azok meglepően nagy átfedést és hasonlóságot fedezhetnek fel a függőleges textil árnyékolókkal. Nem véletlenül, hiszen a ZIP árnyékoló gyakorlatilag több tekintetben is ennek a továbbfejlesztett változata, ugyanakkor az alábbiakban rögtön utánajárunk, hogy mik a két kategória közti leglényegesebb különbségek, illetve milyen sajátosságokat lehet még kiemelni a sorból az adott termék kapcsán.

Mik azok a ZIP árnyékolók, és milyen előnyökkel rendelkeznek?

Kimagasló szélellenállás

ZiiiP-technológia. Így nevezzük azt az apróságnak tekinthető, de mégis rendkívül fontos extrát, ami indokolttá tette, hogy a függőleges textil árnyékolókon belül új termékcsoport szülessen. A speciális megoldás lényege, hogy a kizárólag tokozott függőleges napellenzők nemcsak belefekszenek a lefutókba, hanem egy speciális cipzáras kialakításnak köszönhetően a textil és a lefutó gyakorlatilag egymásba kapaszkodik a leeresztést követően.

Ez nem akadályozza és nem is nehezíti az árnyékoló mozgatását, sőt mi több, kívülről csak a tapasztalt szemek tudnak különbséget tenni a hagyományos és a ZiiiP-technológiával ellátott kialakítás között. Hogy akkor mégis miért született meg ez az alternatíva? A kimagasló szélellenállás miatt! A textil árnyékolók többsége ugyanis ebben a tekintetben nem rendelkezik túl pozitív tulajdonságokkal, azonban ezzel a cipzáras rendszerrel még az erős szél sem tudja kiforgatni a ponyvát a lefutókból, így a nagy huzat sem okoz problémákat.

Kizárólag kültéri használatra

Míg a függőleges textil árnyékolókból nemcsak kültéri-, hanem beltéri megoldások is léteznek, addig a ZIP árnyékolókat az imént ismertetett kimagasló szélvédelem miatt kizárólag külső szereléshez álmodták meg. Ez a választáskor nagyon fontos információ, hiszen aki helyiségen belül szeretne egy hasonló kialakítású terméket, annak a másik kategóriából kell választania. Bár kültéri megoldás, azért tulajdonságai nem említhetők egy lapon egy redőnnyel – nyilván az áruk sem –, ezáltal tipikus nyári árnyékolókról van szó, melyek nagy segítséget nyújtanak a napfény távoltartásában, valamint a magánélet védelmében, de például a szigeteléshez vagy a vagyonvédelemhez nem járulnak hozzá, és a téli időszakban is legfeljebb egy kültéri sötétítőként funkcionálnak.

Mik azok a ZIP árnyékolók, és milyen előnyökkel rendelkeznek?

Nagy méretválaszték

Mivel a ZiiiP-technológia jóvoltából kimagasló szélvédelem jellemzi ezeket az árnyékolókat, hovatovább a tokozott kialakítás jóvoltából a megfelelően masszív, folyamatos ponyvafeszítés egyaránt könnyedén fenntartható, ezért az előnyök közé sorolható a nagy méretválaszték is. Amennyiben szükséges, az általános méretű ablakokon vagy teraszajtókon ugyanúgy alkalmazható egy ilyen termék, mint egy óriási üvegfelületen, illetve komplett nyílászárócsoporton. Természetesen ésszerű határok itt is megfigyelhetők, így a legnagyobb, még biztonságos szélvédelmet kínáló textil árnyékoló legfeljebb 5 méter széles és 3 méter magas lehet, ami egy kisebb homlokzat takarására is tökéletesen alkalmas.

Motorizálás és automatizálás

Nem elhanyagolható szempont a ZIP árnyékolók kapcsán, hogy kizárólag motorizált típusban kérhetők. Ennek az oka, hogy a speciális, egymásba kapaszkodó technológia megköveteli a ponyva kimért és pontos mozgatását. Ezt sokan negatívumnak tekintik, mert kábelezni kell, vagy mert villanyszerelő bevonását igényli a folyamat, azonban az elektromos kialakításnak van egy óriási előnye: az automatizálás. Pontosabban annak a lehetősége, hogy néhány kapcsolódó szenzor segítségével igazi okosárnyékoló kerülhessen otthonunkra.

Ezek a megoldások képesek arra, hogy beállításaink függvényében egész nap monitorozzák környezetüket, figyeljék a szélerősséget, a napszakok- és az időjárás változását, ha pedig szélsőséges értékeket érzékelnek, automatikus működésbe lépjenek. Ez nemcsak kényelmünket szolgálja, hanem a termék tartósságát is képes megnövelni. Ezeknek az árnyékolóknak ugyanis nem árt a nedvesség, de még a szél sem, viszont egy orkán erejű lökés, netán a jégeső azért képes károkat előidézni.

Akár hőszigeteléssel is

Amennyiben állandó, télen és nyáron egyaránt használt kiegészítőként alkalmaznánk a ZIP árnyékolókat, érdemes elgondolkozni a hőszigetelt tokszerkezet választásán. Ennek az előnye nem más, minthogy a ponyvát védő szekrényrészt úgy alakították ki, hogy az beépíthető legyen a homlokzati hőszigetelésbe, ezáltal könnyedén elkerülhetjük az ezeken a részeken gyakran jelentkező hőhidakat, ezáltal a falak vizesedését, a penészesedést és így tovább. Nyilván egy hőszigetelt tokrendszer kialakítása drágább, cserébe viszont egy nagyon fontos problémát azonnal elháríthatunk vele.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium napellenzőink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow