Lakásbővítés napellenzővel, avagy így lehet nekünk is kültéri nappalink

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a napellenzőről. A folyamatosan növekedő napellenző kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

Bár manapság kifejezetten sok támogatást vehetünk igénybe otthonunk bővítésére, rengetegen azonban inkább bele sem mernek gondolni abba, hogy az eddig kialakított életterüket fenekestül felforgassák egy-két extra helyiség miatt. Ha lakásunk beltéri méreteivel elégedettek vagyunk, érdemes lehet kisebb befektetésű bővítésen gondolkoznunk, pláne abban az esetben, ha adott egy olyan terasz, ami addig gyakorlatilag kihasználatlan volt.

Egy ilyen kiülőt könnyedén a mindennapjaink részévé tehetünk egy prémium kategóriás, magas minőségű napellenzővel! Sokan rendszerint azért óvakodnak ettől a megoldástól, mert a ponyvás árnyékolót nem tartják elég masszívnak és tartósnak, miután pedig egy féltető túlzottan leárnyékolná a kapcsolódó helyiségeket, ezért inkább érintetlenül, kihasználatlanul hagyják ezeket a területeket. Van azonban egy jó hírünk: a mai napellenzők már a tartósság tekintetében közel ugyanolyan hatékonyak, mint egy féltető, miközben attól sem kell tartanunk, hogy miatta túl sötét lesz a lakásban.

Lakásbővítés napellenzővel, avagy így lehet nekünk is kültéri nappalink

Tehát éppen ideálisak arra, hogy egy kültéri nappalival bővítsük otthonunkat, mely a melegebb időszakokban és az átmeneti évszakokban egyaránt ideális lehet arra, hogy pár kellemes bútordarab kíséretében saját zöldövezetünkben, fedett helyen, árnyékban szürcsölgessünk egy finom italt a friss levegőn, aminél jobb stresszcsökkentő módszert keresve se találnánk.

Így válasszunk napellenzőt, ha kültéri nappalit szeretnénk

Bár a fenti példa bizonyára sokak figyelmét felkeltette - hiszen ki ne szeretne papucsban kiülni egy olyan fedett helyre, ahol nyugodtan pihenhet egy kicsit -, azonban nem árt figyelembe venni, hogy nem minden napellenző alkalmas arra, hogy ezen a téren kielégítse az igényeinket. Ha rögtön beszaladunk az első boltba, és veszünk egy olcsó kínai terméket, az hosszabb távon több bosszúságot, mint örömet okozhat nekünk. Mivel a cél a tartós használat, az esztétika, ezért érdemes figyelembe venni néhány szempontot a termék kiválasztásakor.
Ezek a következők:

Figyeljünk a megfelelő minőségre és típusra: A minőség esetünkben egyet jelent a tartóssággal, hiszen azt már a fentiekben eldöntöttük, hogy hosszabb távra tervezünk, tehát nekünk egy prémium minőségű napellenzőre lesz szükségünk, ami évek, sőt évtizedek múltán is ugyanúgy képes kiszolgálni az igényeinket. Ideális emiatt a tokozott típusok közül választanunk, hiszen ezek nemcsak stabilabb szerkezetek, hanem rossz idő esetén, vagy használaton kívül teljes védelmet is tudnak garantálni a ponyvának, lévén szinte hermetikusan elzárnak mindent a külvilágtól. Túlzás nélkül ezzel az aprósággal évekkel növelhetjük meg árnyékolónk tartósságát.

Fontos a megfelelő méret: Mivel a ponyva mérete meghatározza a napellenző árát, természetesen sokan hajlamosak spórolni rajta. Elég lesz a kisebb, nem kell túlnyúlnia a teraszon - gondolják sokan, de döntésüket később rendszerint megbánják. Egy napellenző akkor ideális kültéri nappalihoz, ha oldalirányban legalább 30-60 centimétert túlnyúlik a terasz peremén. Ez nemcsak növeli a termék oldalsó árnyékolási tulajdonságait, de kifejezetten előnyös eső és kisebb szél esetén, hiszen így mindvégig nyugodtan pihenhetünk alatta.

A színválasztás is lényeges: Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen hangulatúvá tesszük kültéri nappalinkat. Egy napellenző ilyenkor olyan, mint egy látványos falfestés vagy egy szép álmennyezet, vagyis alapjaiban meghatározza a kérdéses helyiség hangulatát. Olyan jelentős mindez, hogy az ideális árnyalattal még otthonunk megjelenését is feldobhatjuk majd, miközben rengeteg választási lehetőségünk lesz, hiszen nemcsak a ponyvából választhatunk sok-sok árnyalat és minta közül, hanem a szerkezet színezését szintén kérhetjük.

A motorizálással megkönnyíthetjük az életünket: Egy napellenző mozgatása jelenleg kétféle módon történhet, ezáltal kérhetünk a kézzel hajtott, kurblis megoldást, valamint dönthetünk a motorizálás mellett is, amivel rendkívül magas szintre növelhetjük a komfortszintet. Ennek az oka nem más, minthogy ilyenkor nincs szükség mindig kurblizni a ponyvát, elegendő lesz csak a kapcsolódó távirányítón megnyomni a megfelelő gombokat, és a csuklókarok azonnal megmozdulnak majd. Ennél kényelmesebb módot el sem tudnánk képzelni a működtetésre vagy a finomhangolásra!

Ha már motorizáltunk, automatizáljunk is: Az automatizálás a motorizálás egyik hozományának tekinthető abban a tekintetben, hogy elektromos kialakítás esetén már nagyon könnyen alkalmazhatjuk ezt a módszert, mely ideális beállítások mellett teljes önműködést képes biztosítani. Ehhez bizonyos szenzorok felszerelésére és programozására lesz szükség, melyek közül egy napellenző esetén a rezgésérzékelő kifejezetten lényeges lehet. Bár masszív szerkezetek, az orkán erejű szelet azonban nehezen viselik, így egy ilyen érzékelővel például biztosíthatjuk, hogy a csuklókarok akkor is biztonságba húzzák a ponyvát, ha mi éppen nem tartózkodunk otthon, ezzel megvédve a teljes szerkezetet a kisebb-nagyobb károktól. Mindez természetesen csak a jéghegy csúcsa, hiszen napellenzőnket ebben a formában akár okosotthonunk rendszeréhez is csatlakoztathatjuk, ezáltal komplex szisztémákat alakíthatunk ki, melyek maximalizálhatják kényelmi szintünket.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium napellenzőink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow