Hasznos tippek napellenző vásárlásához

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a napellenzőről. A folyamatosan növekedő napellenző kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

Az ideális napellenző megtalálása a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem könnyű feladat, hiszen az alapvető ismereteken felül számos tényezőt figyelembe kell venni ahhoz, hogy a későbbiekben otthonunk megfelelő árnyékolójává válhasson. Amennyiben úgy érezzük, hogy nekünk is szükségünk van egy kis segítségre, de kérdéseinkkel nem tudunk kihez fordulni, akkor érdemes átszaladni az alábbi hasznos tippeken, melyeket kifejezetten úgy állítottunk össze, hogy mindenki, a kezdők és a haladók egyaránt megtalálják köztük a legfontosabb momentumokat. Lássuk hát ezeket pontokba szedve:

Mérjük fel a terepet!

Nyilván nagyon fontos, hogy milyen színű és méretű napellenzőt választunk magunknak, azonban ha az adott helyszín alkalmatlan a termék biztonságos telepítésére, vagy nem fér el akkora, amekkorát kinéztünk magunknak, akkor annak komoly ráfizetés lesz a vége – már amennyiben egyedül állnánk neki a felszerelésnek. Az egyik első és legfontosabb dolog tehát napellenző vásárlásakor az, hogy felmérjük a terepet, megnézzük kinyúlással együtt, hogy mekkora napellenzőt tudunk szereltetni, azzal mekkora árnyékot érhetünk el, hiszen nem kizárt, hogy elképzelésünknek lesz néhány akadálya.

Vizsgáljuk meg a rögzítési pontokat!

Az egy dolog, hogy a napellenző elfér az erkélyen vagy a teraszon, de ha nincsenek olyan rögzítési pontok, melyekre biztonságosan fel tudjuk szerelni az árnyékolót, akkor a terméket el kell felejtenünk. Természetesen ne gondoljunk itt nagy dolgokra, a megfelelően masszív tégla- vagy betonfalak például tökéletesek ebből a célból, de más alternatívák, így a tetőgerendák is alkalmasak lehetnek ehhez.

Időben döntsünk a motorizálásról!

A motorizálás a napellenzők egyik modern működtetési alternatívája, ami nemcsak elképesztően kényelmes, hanem egy sor extra tulajdonsággal bővíti az árnyékoló lehetőségeit. Nyilván ez egy sokkal nagyobb beruházás, de ha hozzávesszük, hogy nemcsak távirányítóval irányíthatjuk majd a szerkezetet, hanem a különféle érzékelők segítségével akár automatizálhatjuk is – ami a tartósságot és a biztonságot egyaránt növeli –, akkor rögtön másként tekintünk rá. Az önműködő megoldással a napellenző mindig védve lesz a nagy széltől, a viharoktól és más szélsőséges időjárási jelenségektől, miközben még otthonunk belső hőszabályozását is pozitívan befolyásolja.

Nem biztos, hogy elég a csuklókaros napellenző!

Főként a nyugati fekvésű erkélyeknél és teraszoknál előfordulhat, hogy a csuklókaros napellenző önmagában nem lesz elég, hiszen az esti órákban a legnagyobb dőlésszög beállításával is bejut alá a napsugárzás. Aggodalomra azonban semmi ok, a csuklókaros napellenzők ugyanis ilyenkor kiegészíthetők függőleges napellenzőkkel, melyek nemcsak az oldalirányú fényt tudják tökéletesen megszűrni, hanem a kisebb szeleket és a kíváncsi tekinteteket egyaránt távol tartják a kiülőtől.

A szín is nagyon fontos!

A méret és a működtethetőség mellett a napellenzők színét is nagyon lényeges előre megálmodni, hiszen köztudott, hogy ezek az árnyékolók nemcsak rendkívül hasznosak, hanem képesek kitűnően felöltöztetni otthonunkat. Ez nem véletlen, hiszen a napellenzők minden eleme, a masszív tartószerkezettől kezdve a ponyváig bezárólag minden szabadon színezhető, ezáltal hozzáigazítható a homlokzathoz, vagy kontrasztba állítható vele. Segítségével házunk megjelenése egészen újszerűnek hat majd.

A garanciát se felejtsük!

Bár a prémium kategóriás modern napellenzők meghibásodási aránya nem túl gyakori, azonban a legnagyobb gyártói odafigyelés és professzionális telepítés mellett is előfordulhat, hogy valami probléma akad az árnyékolóval. Ugyan egy napellenző minden eleme javítható, azonban vannak sérülések, amikor a komplett szerkezetet cserélni kell. Ilyen eset például, ha figyelmetlenek voltunk, és egy vihar súlyosan megrongálta a terméket, ami egyáltalán nem korfüggő, tehát az első héten ugyanúgy megeshet, mint a negyedik szezonban. Ilyenkor egyáltalán nem mindegy, hogy napellenzőnkre csak egy-, vagy öt év garanciát kaptunk!

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium napellenzőink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow