Ezért végezze mindig szakember a napellenző felszerelését

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a napellenzőről. A folyamatosan növekedő napellenző kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

Sajnos még ma is léteznek olyan „ezermesterek”, akik nem látnak kihívást egy napellenző felszerelésében, holott ennek a ponyvás kültéri árnyékolónak a rögzítése, bekötése és beállítása nagy szakértelmet, sőt rengeteg tapasztalatot kíván. Hogy pontosan miért is van ez így, azt az alábbi bekezdésekben fejtjük ki alaposabban!

Elveszhet a garancia!

Az első és legfontosabb dolog, amiért ne álljunk neki magunk egy napellenző felszerelésének, hogy a helytelen rögzítés, vagy az ebből fakadó sérülések miatt elveszíthetjük a termék garanciáját. Ez azért különösen kellemetlen, mert nem egy olcsó árnyékolóról beszélünk, amennyiben tehát nem vagyunk biztosak a dolgunkban, válasszunk olyan forgalmazót, amelyik ragaszkodik ehhez. Egy szakszerűen felszerelt napellenző ugyanis bár csak nagyon ritkán hibásodik meg, ha viszont mégis probléma lenne vele, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az árnyékoló javítása vagy cseréje teljesen díjmentes lesz.

Ezért végezze mindig szakember a napellenző felszerelését

A rossz rögzítés miatt életveszélyessé válhat!

Noha a napellenzők nem egy súlyos szerkezetek, hiszen szerkezetük is könnyített alumíniumból van, azonban igencsak kellemetlen, sőt életveszélyes sérüléseket okozhatnak, ha például a fejünkre esnek. Szakszerű telepítés mellett emiatt nyilván nem kell aggódnunk, de ha valaki nem tudja, hogy mekkora csavarokkal kell dolgozni, vagy nem ismeri például, hogy miként kell eljárni hőszigetelés esetén, akkor az a szerkezet könnyen instabillá válhat, és már kisebb szélben is elereszthet, leszakadhat. Hadd ne mondjuk, ez milyen veszélyes főként a gyerekekre nézve!

A rossz beállítás tönkreteheti az árnyékolót!

Nemcsak a rossz rögzítés, hanem a rossz beállítás is komoly kárt okozhat egy napellenzőben. Ugyan az árnyékolók többségén ritkán kell jelentősebb beállításokat és finomhangolásokat végezni, azonban ha ez szükséges, és mégsem történik meg, mindehhez pedig rossz rögzítés és dőlésszög is társul, akkor a teljes szerkezet idő előtt elromolhat. Különösen nagy probléma ez motorizált napellenzőknél, melyekhez szenzorok is társulnak, hiszen ezek kalibrálása valóban szakértelmet kíván.

A hőszigetelésben is kárt tehet!

Mint közismert, a napellenzők felszerelése homlokzatokra történik, melyeket főként mostanság egyre többször burkolnak be vastag hőszigeteléssel. Ilyen esetekben az árnyékolókat mindig speciális eszközökkel, távtartó csavarokkal kell szerelni, ellenkező esetben nemcsak a homlokzat szerkezete és esztétikája károsodhat, hanem a hőszigetelésben is hőhidak keletkezhetnek. Mivel ennek utólagos orvoslása óriási költség is lehet, érdemes inkább olyan szakemberre bízni a munkát, aki szerelt már fel ilyen helyre napellenzőket, hovatovább rendelkezik ehhez megfelelő szerszámokkal és kiegészítőkkel.

Ezért végezze mindig szakember a napellenző felszerelését

A motorizálás is okozhat gondokat!

További problémákat vet fel, ha motorizált napellenzőről beszélünk, ilyen esetekben ugyanis nemcsak a szerkezet beállítása és rögzítése, hanem a motor bekötése is súlyos biztonsági kockázatot jelent. Egy rosszul bekötött elektromotortól ugyanis olyan zárlat keletkezhet az otthoni elektromos rendszerben, ami lakástüzet vagy berendezési tárgyaink sérülését eredményezheti, de akár áramütés veszélyének is kitehetjük ilyenkor az árnyékoló használóit.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium napellenzőink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow