Az árnyékolás minőségét is befolyásolja a napellenző színe?

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a napellenzőről. A folyamatosan növekedő napellenző kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

Az emberek körében valamiért általános tévhitként terjedt el a napellenzők kapcsán, hogy minél sötétebb árnyalatú ponyva kerül a szerkezetre, az annál jobb minőségű árnyékolást biztosít. Ez ebben a formában azonban az egyik leggyakoribb félreértés, aminek a hátterét részben az adhatja, hogy hazánkban még sem a családi házaknál, sem a vállalkozásoknál nem túl elterjedtek ezek a nagyszerű ponyvás árnyékolók, vagyis a leendő vásárlóknak nincs túl sok összehasonlítási alapjuk.

Bár bizonyára mindenki látott már napellenzőket, azonban nem olyan sokat, hogy szó szerint a saját bőrükön tapasztalhassák meg: az árnyékolás minőségének tekintetében nincs jelentős különbség egy világosabb sárga, vagy egy sötétebb szürke színű ponyva között. Hogy mi ennek az oka?

Nem a szín árnyékol!

A napellenzők színéhez kapcsolódó árnyékolásminőség tévhite nemcsak az általános tapasztalat hiányához kapcsolódhat, hanem ahhoz is, hogy a sötét színű anyagok rendszerint jobban felfogják a fényt, mint a világosabbak. Ez összességében igaz is, csakhogy a napellenzők ponyvája impregnált, vagyis olyan vaskos szálakból és olyan sűrűn fonják össze, hogy a színnek semmilyen szerepe nincs a fényszabályozásban, a napsugarakat ugyanis maga a vastag szövetanyag fogja fel, melyeket rendkívül gazdagon szőttek, vagyis festve vagy festés nélkül is ugyanazt a hatást várhatjuk tőle.

Ebből kifolyólag teljesen mellékes, hogy milyen színű napellenzőt vásárolunk magunknak, választásunkat tehát inkább az ízlésünk és a pénztárcánk határozza meg. Merthogy bőven lesz miből válogatnunk, hiszen egy modern napellenző már a szivárvány szinte minden árnyalatában tündökölhet, sőt mi több, rendkívül népszerűek a mintás ponyvával ellátott darabok, melyeken egyszerre akár több eltérő árnyalat is képviseltetheti magát, világosak és sötétek egyaránt. Egy ilyen változatos összeállítás esetén pedig egyetlen gyártó sem engedheti meg magának, hogy a ponyva egyik fele jobb, a másik pedig rosszabb minőségű árnyékot adjon. Választáskor tehát sokkal inkább otthonunk homlokzatának színe, lakásunk stílusa, valamint teraszunk vagy kertünk környezete döntsön arról, hogy milyen napellenzőt vásárolunk.

Az UV sugarakat is felfogja a napellenző?

A napellenző erős impregnált fonalakból álló ponyvája úgy lett megszőve, hogy ne csak a fényt szűrje meg, hanem a kapcsolódó káros hatásokat is, ebből kifolyólag az árnyékoló természetesen az UV sugarakat sem engedi át. Ez különösen fontos szempont abban az esetben, ha nemcsak kellemes környezetben, hanem biztonságban is szeretnénk tudni magunkat és családunkat, amikor a legmelegebb nyári időszakokban hűsölünk.

Érdekesség ugyanakkor, hogy a napellenző olyan árnyékot ad, mely alatt leégni nem lehet, de barnulni igen, hiszen a káros sugarakat ugyan megszűri, ám a környezetből még így is elég sugárzás érhet minket ahhoz, hogy egy kis színt szerezzünk magunknak. Ez gyakorlatilag kivédhetetlen, azonban kevésbé veszélyes ahhoz mérten, mintha bőrünk a napellenző ponyváján keresztül is akadálytalanul kapná a sugárzást. Nem árt viszont kiemelni, hogy nem minden napellenző rendelkezik UV védelmet kínáló ponyvával, az olcsóbb típusok esetében ilyesmivel például nem számolhatunk, így már csak ezért is érdemesebb a jobb minőségű változatok mellett dönteni.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium napellenzőink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow