A motorizált napellenző előnyei

Hírek A-tól Z-ig kizárólag a napellenzőről. A folyamatosan növekedő napellenző kereslet újabbnál újabb termék variációkat, egyre kifinomultabb árnyékolási megoldásokat generál, melyről szóló hírekről Ön sem maradhat le!

A teraszok, erkélyek és egyéb szabadtéri kiülők árnyékolása számos formában kivitelezhető, de a hatékonyság és az ár-érték arány tekintetében a napellenző az egyik legjobb választás. Azon belül is a motorizált típus, hiszen tény és való, hogy egy drágább megoldásról van szó, sőt felszerelése is körülményesebb, ugyanakkor most felsorolunk három olyan vitathatatlan tényt, melyek sokkal előnyösebbé teszik ezt a típust a kézi erővel működtethető verzióval szemben. Lássuk is rögtön, hogy melyek ezek!

Kényelem

Bár a kézzel vezérelhető napellenzők működtetése nem nevezhető nehéznek, hiszen még egy gyerek is könnyedén kitekercselheti és felcsévélheti az árnyékoló ponyvát, azonban nem is annyira a nehézség, mint inkább a körülményesség, ami kellemetlenséget okozhat. A nagyobb típusok esetében ugyanis akár hosszú percekig is eltarthat, amíg az árnyékolót megfelelő állásba helyezzük, a nagy melegben pedig ez könnyen megizzaszthatja az embert, de hirtelen támadt viharban is gondot okozhat.

A motorizált napellenző előnyei

A motorizált napellenző azonban a kényelem magasiskoláját prezentálja, hiszen a kapcsolódó távirányítóval mindössze egyetlen gombnyomásra lesz szükségünk, hogy kellemes árnyékot teremtsünk a teraszon, vagy a nagy szél elől biztonságba helyezzük a napellenzőt.

Automatizálhatóság

Nem szabad megfeledkeznünk ugyanakkor arról sem, hogy a motorizálással együtt az intelligens megoldások is betörtek az árnyékolástechnika piacára. Ez természetesen már a napellenzőknél is megfigyelhető, hiszen amennyiben a szerkezetet különböző érzékelőkkel szereljük fel – melyek alig láthatók, így nem rontják az általános esztétikát –, akkor működésüket könnyedén automatizálhatjuk.

A motorizált napellenző előnyei

Beszéljünk akár egyszerű időzítőkről, akár összetettebb fény- vagy szélérzékelő szenzorokról, a motorizált napellenzők működését számtalan formában automatikussá tehetjük. Beállíthatjuk például, hogy minden nyári reggel automatikusan árnyékolja a teraszt, ezáltal megfelelő körülmények között reggelizhessünk, de azt is megszabhatjuk neki, hogy ha túl nagy szélerősséget érzékel, akkor magától biztonságba húzódjon.

Biztonság

Ezzel pedig el is érkeztünk az utolsó előnyhöz, amit a motorizált napellenzők kapcsán kiemelhetünk, hiszen egy jól beállított elektromotor maximális biztonságot képes adni az árnyékoló számára. Egy napellenző ugyanis bár önmagában nem egy nehéz szerkezet, azonban a nagy szél vagy a heves esőzések – pláne a jégeső – könnyedén kárt tehetnek benne. A ponyva ugyan ritkán sérül, általában csak hosszú évek után láthatók rajta a használódás nyomai, azonban egy erősebb széllökés könnyedén meghajlíthatja a csuklókarokat, a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű víz vagy jég pedig akár az egész szerkezetet meghajlíthatja, extrém esetben le is szabhatja a helyéről.

Bár ezek nyilván nem hétköznapi jelenségek, az egyre szeszélyesebb időjárás miatt azonban nem árt számolnunk velük, és ha árnyékolónkat motorizáltuk, akkor automatizálásáról se feledkezzünk el. Ha ugyanis nem tartózkodunk otthon, egy hirtelen kerekedő nyári vihar könnyedén tönkreteheti a komplett napellenzőt, de ezzel a kiegészítővel nyugodtan hátradőlhetünk, hiszen az automatikusan biztonságba húzódó szerkezetben biztosan nem esik majd kár.

Felkeltettük érdeklődését?

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Célunk, hogy életszínvonalát új szintre emeljük prémium napellenzőink segítségével!

Kapcsolatfelvétel Arrow